Genvejsmenu:
S - Indhold
1 - Forside
2 - Nyheder
3 - Oversigt
4 - Søg
Vil du rulles i æg og fjer?

Vil du rulles i æg og fjer?

17.03.2016

Påskeværkstedet er rullet i æg og fjer! Kom forbi museet, det bliver sjovt!

 Inde i varmen hygger vi med at klippe flotte gækkebreve og lave farverig påskepynt, og ude i haven spæner vi med æg og henter det spirende forår ind. Så kom forbi museet og vær med - det bliver sjovt. Skærtorsdag den 24. og Langfredag den 25. marts kl. 11.00-15.00.

Det er blevet forår, og rundt omkring kan man se forårstegn som blomstrende vintergækker, erantis og de udsprungne rakler på hassel og pil. Pilens hanrakler kommer frem tidligt om foråret. De er gråhvide, lodne og bløde, det er derfor, at de kaldes for gæslinger - de ligner og føles nærmest som "gåseunger"(/levende gæslinger). Hanraklerne har haft mange navne gennem tiden og i de forskellige dele af landet, de er blevet kaldt piplinger, hvide mus, busser, pilegæs, majkatte og endda katterumper.

I gamle dage brugte børnene pilens gæslinger i deres lege, hvor de legede, at gæslingerne forestillede forskellige husdyr. Både pilegrenene og gæslingerne kan bruges som pynt for eksempel på påskebordet. Vi dækker op med friske grene og materialer til påskepynt, så du kan fremstille den smukkeste påskepynt.

I haven spæner vi om kap med æg hver halve time fra kl. 11.30 til 14.30. I museets kan du se den store særudstilling om det nordsjællandske parforcelandskab, og gå på "sporopdagelse" med de mindste, når I kigger efter ræve og skeletter. Påsken er rullet i æg og fjer.

Jagt- og skovbrugsmuseet: Skærtorsdag d. 24 marts og Langfredag d. 25. marts, begge dage fra kl. 11.00 til 15.00. Deltagelse i aktiviteterne kræver entré, 70/60 kr., men børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Yderligere oplysninger: Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum, Folehavevej 15, 2970 Hørsholm. Tlf. 45 86 05 72, www.jagtskov.dk  , www.facebook.com/jagtskov.dk 

Vedhæftet foto: Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum©

Filer:
vil-du-rulles-i-aeg-og-fjer.jpg1.4 M
vil-du-rulles-i-aeg-og-fjer-jagskov.pdf613 K