Genvejsmenu:
S - Indhold
1 - Forside
2 - Nyheder
3 - Oversigt
4 - Søg
Nyt i samlingen

Ny genstand - en Jafi pram

Vi har fået en ny genstand til museet, som vi har ønsket os brændende, lige siden vi så den første gang: en Jafi skydepram, som har tilhørt dyrlæge, buebygger og jæger Erik Sigurd Hansen.

Jafi prammen er en glasfiber-pram, udviklet i 1950´erne af strandjagtkonsulent Viggo M. Fynboe. Prammen var en revolution på sin tid: den var let, søsikker og kunne bruges i alle slags farvande.

Vi har allerede en Jafi pram, ny og fin, men Erik Sigurd Hansens fortæller mange flere historier: Den har været brugt i mere end 30 år på Roskilde Fjord af en passioneret jæger, der vedligeholdt og videreudviklede sit udstyr med perfektionisme, fantasi og stor energi. Camouflagemalingen på prammen er et kunstværk i sig selv – som taget ud af 1970´erne psykedeliske mønstre – og ikke en uvæsentlig del af prammens værdi!

Det er havnefoged på Gershøj havn, Frits Jensen, der generøst har doneret prammen til museet, så mange flere kan få glæde af den. Prammen sendes til konservering før den udstilles i museet, i vores kommende udstillingsafsnit om strandjagt.

Læs mere om Fynboe og Erik Sigurd Hansen. Du kan se Erik Sigurd Hansens jagt med hjemmebyggede langbuer og pile i vores udstilling om ”den stille jagt”.

Erik Sigurd Hansens Jafi pram
Foto: Julie Friis
Tilbehør til prammen
Foto: Julie Friis

Kronhjortene invaderer museet og Fyn

På Jagt- og Skovbrugsmuseet har vi haft en indsamling af billeder med brølende kronhjorte. Der var en meget stor interesse at donere, hvilket vi siger tak for. 

På Fyns Stiftstidende har de haft en konkurrence om det bedste kronhjorte billede. Konkurrencen er slut, men her kan du se alle kronhjortebillederne.