Genvejsmenu:
S - Indhold
1 - Forside
2 - Nyheder
3 - Oversigt
4 - Søg
Besøg Gribskov

Besøg verdensarvsområdet i Gribskov

Gribskov er et af Danmarks største skovområder. Parforcejagtsystemet i Gribskov dækker et areal i den sydlige del. Centrum i dette system er vejkrydset Stjernen, der ligger et stykke vest for Nødebo. Gribskov er en offentlig skov, så alle har adgang til den. Herunder kan du finde information om hvordan du kan opleve parforcejagtsystemet i Gribskov.

Informationscenter

I sommeren 2016 åbner et informationscenter ved Ottevejskorset. Her vil du finde kort og brochurer, som kan guide dig ind i skoven. Indtil informationscentret åbner, kan du finde kort og vandretursguider på Naturstyrelsens hjemmeside

Kort med parforcejagtveje

Det er ikke alle jagtvejene fra 1600-tallet, der stadig eksisterer i dag. Du kan se et kort her, hvor de nuværende parforcejagtveje er markeret med blå linjer.

Parkering

Hvis du ankommer i bil, anbefaler vi at du parkerer ved Ottevejskrydset, der ligger på Kildeportsvej mellem Gadevang og Nødebo. 

Herfra går der otte parforcejagtveje. Hvis du vælger Stutterivej mod nord, kan du gå ca. 2 kilometer til Stjernen, der danner centrum i det imponerende net af jagtveje i Gribskov.

Offentlig transport

Hvis du tager det offentlige, kan du tage med lokalbanen til den lille Gribsø Station, som ligger i den vestlige del af parforcejagtsystemet. Fra Gribsø Station kan du gå af de gamle parforcejagtveje- og stier mod øst til bl.a. Ottevejskorset og Stjernen.

Ridning

Du må ride på de afmærkede ridestier og i skovbunden, hvor der er høje træer. Du kan finde regler for ridning og mere information på Naturstyrelsens hjemmeside via dette link

Cykling

Der må cykles på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden og ned ad skrænter eller på stendiger og gravhøje.

Hvis du kører på mountainbike, er det en god ide at læse Naturstyrelsens kodeks, inden du tager af sted. Det finder du her

Hvad kan jeg ellers opleve i Gribskov?

Udover parforcejagtsystemet byder Gribskov på rig mulighed for at nyde naturen, motionere og meget mere. Du kan læse mere herom på Udinaturen.dk, der fungerer som et interaktivt kort med lejrpladser, vandreruter, seværdigheder m.v.

Du kan besøge Udinaturen.dk via dette link

Overnatning m.m.

Hvis du gerne vil finde overnatningsmuligheder i nærheden af Gribskov, kan du benytte dig af VisitNordsjællands hjemmeside. Her kan du også finde information om alt fra restauranter til cykeludlejning. Du kan besøge VisitNordsjællands hjemmeside via dette link