Genvejsmenu:
S - Indhold
1 - Forside
2 - Nyheder
3 - Oversigt
4 - Søg
Besøg Jægersborg Dyrehave og Hegn

Besøg verdensarvsområdet i Jægersborg Dyrehave og Hegn

Jægersborg Dyrehave og Hegn er to sammenhængende natur- og kulturområder, der ligger nordøst for Lyngby tæt ved Øresund. Områderne er åbne for alle og byder på et væld af aktiviteter. Herunder kan du finde information om hvordan du kan opleve parforcejagtsystemet i Jægersborg Dyrehave og Hegn. 

Informationscentre

Der er endnu ikke etableret tavler med information omkring parforcejagten i Jægersborg Dyrehave og Hegn. De vil blive sat op i sommeren 2016. 

Du kan finde kort og vandretursguider på Naturstyrelsens hjemmeside, som du kan benytte dig af indtil da. Du finder et link her til Jægersborg Dyrehave og et link her til Jægersborg Hegn

Kort med parforcejagtveje

Det er ikke alle jagtvejene fra 1600-tallet, der stadig eksisterer i dag. Du kan se et kort her, hvor de nuværende parforcejagtveje i Jægersborg Dyrehave og Hegn er markeret med blå linjer. 

Parkering

Der er flere gode parkeringspladser ved Jægersborg Dyrehave. Du kan eksempelvis parkere ved Fortunen eller Hjortekær, der ligger på Dyrehavens vestlige side, eller ved Springforbi på den østlige side. 

Ved Jægersborg Hegn finder du en offentlig parkeringsplads nord for Skodsborgvej. 

Parkeringspladserne er markeret på kortet ovenfor. 

Offentlig transport

Hvis du tager det offentlige, kan du tage S-toget og Kystbanetoget til Jægersborg Station eller Kystbanetoget til Skodsborg Station. Jægersborg Station ligger tæt ved Dyrehaven, mens Skodsborg Station ligger nær Jægersborg Hegn.

Stationerne er markeret med en rød prik på kortet ovenfor. 

Eremitage Slottet

Det fine jagtslot, Erimitageslottet, i Jægersborg Dyrehave, indgår som en del af det parforcejagtlandskab, der er udpeget på UNESCOs verdensarvsliste. 

Eremitageslottet er ikke åbent for offentligheden til dagligt, men det er muligt at komme på rundvisninger på fastlagte tidspunkter. Det er Slots- og Kulturstyrelsen der står for omvisninger. Billetter kan købes her via deres hjemmeside. 

Ridning

Man skal have ridekort for at færdes til hest i Dyrehaven. Kortet kan købes på dags-, uge-, måneds-. kvartals- og årsbasis. Det er tilladt at ride mange steder, men af hensyn til hjortene er der begrænsninger i sommerperioden.

Hvad kan jeg ellers opleve i Jægersborg Dyrehave og Hegn?

Udover parforcejagtsystemet byder Jægersborg Dyrehave og Hegn på et væld af natur og fritids oplevelser. Du kan læse mere herom på Udinaturen.dk, hvor du bl.a. kan finde kort med lejrpladser, vandreruter, seværdigheder m.v.

Du kan besøge Udinaturen.dk via dette link

Overnatning m.m.

Hvis du gerne vil finde overnatningsmuligheder i nærheden af Jægersborg Dyrehave og Hegn, er der flere turistforeninger i området, der kan hjælpe dig. Du finder links til deres hjemmesider her:

Turistforeningen for Kongens Lyngby og Omegn

Let's Go to Klampenborg

På begge turistforeningers hjemmeside kan du også finde information om de mange andre aktiviteter, der er i området omkring Jægersborg Dyrehave og Hegn.